Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

EXPOSICIÓ "SOM GENT DE PROFIT"

 

TALLER PER A LES ESCOLES

 

ESPECTACLE DE MÀGIA “LA NEVERA DE PROFIT”

 

VISITEM ELS MERCATS MUNICIPALS

 

Calculadora de racions

Arròs

1

Racions


80 G D'arròs

Què tens a la nevera?

Vols aprofitar un aliment? Troba receptes d'aprofitament i consells per a no malbaratar

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    UNA SÈRIE DE BONS HÀBITS: 01 PLANIFICAR

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    UNA SÈRIE DE BONS HÀBITS: 02 CONSERVAR I CUINA D'APROFITAMENT

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    UNA SÈRIE DE BONS HÀBITS: 03 ETIQUETES I ORDRE

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    CHRISTIAN ESCRIBÀ: CONSELLS DOLÇOS D'APROFITAMENT

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    TORTELL POLTRONA: QUÈ PODEM FER AMB UNA BARRA DE PA SEC?

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    LAIA FERRER: NO LLENCIS LA FRUITA MADURA, APROFITA-LA A LA CUINA

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    PERE TÀPIES: APRÈN COM S'APROFITEN ELS LLEGUMS

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    ADA PARELLADA: COM HEM DE PLANIFICAR LA COMPRA AMB SENY?

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    ARIADNA OLTRA: ON POSO EL QUÈ?

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    EL QUIM MASFERRER I ELS EMBOTITS?

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    SOR LUCÍA CARAM ENS ENSENYA A REAPROFITAR ELS PLÀTANS

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    ANEM A L'ESCOLA AMB EL DANI JIMÉNEZ

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    COM NO MALBARATAR AL RESTAURANT AMB LA SÍLVIA ABRIL I L'ÀNGELS GONYALONS

  • Som gent de profit:
    La sèrie


    JORGE WAGENSBERG: LA CIÈNCIA CONTRA EL MALBARATAMENT.

Com evitem el malbaratament?

RECEPTES
DE TEMPORADA

Segueix-nos a les xarxes
i suma't al moviment

Ja som més de 37.000 #SomGentdeProfit

Descarrega't l'App i sigues gent de profit

Els nostres blogs de profit

Presentació del nou Pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya 2019-2020

24 de gener de 2019


El Pla d’acció és resultat del projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què l’Agència de Residus de Catalunya hi participa com a soci català. L’acte tindrà lloc de 11h a 13h el 15 de febrer a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona

1r Simposi Internacional d’Economia Circular, Sostenibilitat en els Restaurants de Barcelona

6 de novembre de 2018


Aquest simposi pretén introduir els aspectes més rellevants de l'economia circular: garantir l'abastiment de productes de proximitat a les cuines dels restaurants i aconseguir que els residus de les cuines es converteixin en un nou recurs.

Premi "El menjar no es llença"

11 de juliol de 2018


L'associació Espigoladors promou un premi entre els més joves perquè aportin idees per evitar el malbaratament alimentari.

Els nostres blogs de profit

Presentació del nou Pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya 2019-2020

El Pla d’acció és resultat del projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què l’Agència de Residus de Catalunya hi participa com a soci català. L’acte tindrà lloc de 11h a 13h el 15 de febrer a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona

 

El Pla parteix d’un model de governança compartida i recull projectes de 36 organitzacions catalanes implicades com a impulsores. El Pla d’Acció pretén reduir el malbaratament alimentari a través d’actuacions per incrementar el coneixement en aquest àmbit, sensibilitzar i mobilitzar tots els sectors implicats, impulsar projectes concrets per a la prevenció en origen del malbaratament i per a l’aprofitament dels aliments, articular òrgans de governança i definir els instruments normatius que ho facilitin.

Aquest Pla no només genera coordinació entre els diferents actors que treballen per a la prevenció del malbaratament d’aliments a Catalunya, sinó que pot esdevenir la base per l’acció futura a Catalunya en aquest àmbit i també una valuosa aportació al debat sobre les futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que es tractarà aquest 2019.

 

Sobre l'ECOWASTE4FOOD 

Al projecte ECOWASTE4FOOD hi participen autoritats locals i regionals de set països a tot Europa: Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC); Région Sud (França); Devon County (Regne Unit), Wielkopolska (Polònia), Ciutat de Ferrara (Itàlia), Western Macedonia (Grècia) i South Ostrobothnia (Finlàndia). El projecte vol fer front al malbaratament alimentari i alhora demostrar que els residus d'aliments poden gestionar-se per contribuir a una economia eficient i respectuosa amb el medi ambient. ECOWASTE4FOOD "Suport a la innovació ecològica per reduir el malbaratament alimentari i promoure una economia eficient en el consum de recursos” és un projecte europeu Interreg de quatre anys de durada (2017 – 2020). Els 2 primers anys han estat d’intercanvi de coneixement entre les zones implicades i redacció d’un Pla d’Acció per a cadascuna de les regions. Ara ja tenim el Pla d’Acció Català, que s’implementarà durant el 2019 i 2020.

1r Simposi Internacional d’Economia Circular, Sostenibilitat en els Restaurants de Barcelona

Aquest simposi pretén introduir els aspectes més rellevants de l'economia circular: garantir l'abastiment de productes de proximitat a les cuines dels restaurants i aconseguir que els residus de les cuines es converteixin en un nou recurs.

L'associació Restaurantes Sostenibles és un moviment col·laboratiu que reuneix entitats, professionals i empreses del sector per promoure el desenvolupament sostenible en hostaleria. Conjuntament amb Barcelona Restaurants Sostenibles i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, el pròxim dia 20 de novembre, organitzen el 1r Simposi Internacional d'Economia Circular, Sostenibilitat en els Restaurants de Barcelona. Entre els convidats hi participen representants de la Fundació Ellen MacArthur, entitat que lidera la proposta de l'economia circular com a una solució als problemes que provoquem al medi ambient; Moulinot, l'experiència d'un col·lectiu de Paris sorgit de més de 80 professionals de la restauració per gestionar els residus orgànics que produeixen per convertir-lo en biogàs i compost (actualment tenen una planta pròpia de compostatge) i Winnow, una empresa de software que disposa de solucions a les minves de menjar en el sector de l'hostaleria i evitar així el malbaratament alimentari i la pèrdua econòmica. Els representants d'aquestes entitats participaran en xerrades i debats conjuntament amb professionals de la restauració i del sector alimentari. Els dos grans debats aniran al voltant de com fer que els residus es converteixin en recursos i l'autosuficiència alimentària a les ciutats.
L'objectiu del simposi és introduir els aspectes més rellevants de l'economia circular: garantir l'abastiment de productes de proximitat a les cuines dels restaurants i aconseguir que els residus de les cuines es converteixin en un nou recurs.
La inscripció és gratuïta i se celebrarà el dimarts 20 de novembre al centre de Barcelona Activa, carrer de la Llacuna 164 de Barcelona.

Per a fer la inscripció, clica aquí

Premi "El menjar no es llença"

L'associació Espigoladors promou un premi entre els més joves perquè aportin idees per evitar el malbaratament alimentari.

Si tens entre 6 i 17 anys participa en en els Premis "El menjar no es llença" que promou l'associació Espigoladors i demostra que tens les idees més potents i innovadores per evitar malbaratar el menjar, totes aquestes idees podrien ajudar a resoldre el problema que afecta el món. Els premis estan separats en dues categories: nens i nenes de 6 a 12 anys han d'enviar un conte il·lustrat i els de 13 a 17 anys una idea que expliqui com evitar de llençar menjar. Entre altres, els premis són una tablet pels guanyadors, publicar el conte, tallers de cuina d'aprofitament, lots de llibres... Entra al web i consulta les bases de participació, hi ha temps fins al 21 de desembre de 2018.

Més informació a http://www.espigoladors.cat/premi/