Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Amanida de coliflor al forn amb salsa de iogurt grec i mostassa amb mel

Amanida de coliflor al forn amb salsa de iogurt grec i mostassa amb mel

Què t’ha sobrat:

Col-i-flor

Una recepta de:

Anna Rubau Geli - Girona

NECESSITAREM:

  • 800 g de coliflor
  • 3 troncs d'api
  • 2 ous
  • 1 ceba de Figueres morada
  • 25 g de mantega
  • Sal
  • Pebre negre
  • Pinyons torrats o un grapat de nous
  • Per fer la salsa:
  • 190 g de iogurt grec
  • 1 cs (cullerada sopera) de mostassa de Dijon
  • 1 cp (cullerada de postres) de mel
  • 2 cs d'anet fresc ben picat
  • 0'5 cp d'all en pols
  • 2 cp d'oli d'oliva

COM HO FEM?

Aliment de profit: coliflor. Agafem la coliflor, (3/4 de coliflor o una coliflor que estigui a punt de passar-se) i la tallem a trossos, seguint la forma de les flors que fa. Estenem els trossos en una safata de forn coberta de paper d'alumini, els salpebrem al gust, la ruixem amb la mantega fosa i cap al forn a 200 °C uns 25-30 minuts. La retirem i la deixem refredar. Tallem a trossets molt petits l'api i la ceba pelada. Fem el mateix amb 2 ous durs acabats de coure i pelar. Fem la salsa, posant en un bol petit el iogurt, la mostassa, la mel, l'anet fresc picat, la pols d'all i l'oli. Remenem-ho amb una cullera. En una font de servir o bol posem la coliflor i tots els ingredients tallats. Hi aboquem la salsa de mostassa, remenem i deixem reposar-ho, a la nevera unes 4-6 hores mínim. Retirem-ho 30 minuts abans de servir perquè no queda tan gustós com a casa. S'hi poden posar pinyons per sobre. Explicació: És una amanida fàcil de fer, sana i que va molt bé per aprofitar coliflor que tinguem començada o que ronda per la nevera, així com l'api restant d'un manat, etc. És boníssima i agrada fins i tot als que no els agrada la coliflor.