Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Amanida de xicoies

Amanida de xicoies

Què t’ha sobrat:

Una recepta de:

Montserrat Grau - Músser -Lles de Cerdanya-

NECESSITAREM:

  • 200 g de xicoies tendres
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 gra d'all
  • Olives negres d'Aragó
  • Oli
  • Vinagre balsàmic de Mòdena o de poma verda
  • Sal
  • Pebre (opcional)

COM HO FEM?

Netegem les xicoies, les rentem amb dues o tres aigües, escorrem-les i posem-les en una safata. Ratllem el tomàquet i el posem al mig de les xicoies, trinxem el gra d'all i tirem-lo pel damunt, amanim-ho tot amb la sal, el pebre, l'oli i el vinagre. Afegim-hi les olives negres. Nota: Producte típic de primavera. La xicoia és una planta herbàcia de petites dimensions que fa una flor de color groc intens i que també s'anomena Dent de lleó. A banda dels seus usos medicinals com a infusió, se n'aprofiten les fulles tendres per fer-ne amanides. Les millors i més tendres són les que es cullen un cop fosa la neu dels prats de la muntanya.