Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Calamars farcits de peix i bolets

Calamars farcits de peix i bolets

Què t’ha sobrat:

Bolets, peix, calamars

Una recepta de:

Isabel Sayagués - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 2 calamars grans
  • 2 cues de rap petites
  • 150 g de gamba petita
  • 150 g de moixernons frescos
  • 150 g de rossinyols
  • 4 tomàquets pera madurs
  • 1 ceba mitjana
  • Ametlles
  • Avellanes
  • 1 all
  • 1 presa de xocolata
  • 2 llesques de pa fregit
  • Safrà
  • Oli d’oliva
  • Aigua

COM HO FEM?

Aliment de profit: bolets - Netegem els calamars i en separem les potes i aletes. Pelem les gambes i traiem l’espina del rap. Un cop estigui tot ben escorregut, trinxem ben petit el component del farcit (potes i aletes del calamar, gambes i rap) i el sofregim lleugerament. Fem el mateix amb els bolets i el barregem amb el peix. Mentrestant es salen i es farceixen els calamars amb una cullera i els tanquem amb un escuradents. S’enfarinen els i els marquem a la paella. Ho reservem. Comencem a fer la salsa fregint la ceba, un cop estigui transparent afegim els tomàquets ratllats fins que quedi tot ben cuit. (en separem un parell de cullerades que afegirem a la farsa perquè quedi més suau). Ara és el moment de posar la picada de fruits secs, all, llesques de pa fregit, brins de safrà i xocolata. Cobrim amb l’aigua i ho coem fins que comenci a bullir. Triturem la salsa perquè quedi més suau. Afegim els calamars a la cassola, han de coure dins d’aquesta salsa uns 30 minuts, depenent de la mida del calamar.