Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Canelons de Carn d'olla

Canelons de Carn d'olla

Què t’ha sobrat:

Carn

Una recepta de:

Mayte Deza - Barcelona

NECESSITAREM:

  • Carn d’olla del brou de Nadal
  • Oli
  • Llet
  • Mantega
  • Farina
  • 2 cebes grosses
  • 0'5 llauna de foie-gras
  • 1 raig de brandi
  • Làmines de lasanya fresca
  • Formatge ratllat

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: La carn d’olla del brou de Nadal. - Polim la carn que hagi sobrat del caldo de Nadal – traiem els ossos, eliminem el màxim de greix de la costella de vedella, repelem l'os d'espinada de porc. Posem a escalfar una mica d’oli en una cassola i rostim la carn amb les dues cebes tallades a quarts. Flamegem-ho amb una mica de brandi. Aquest pas no es necessari però l’hi donarà un gust més intens al farcit dels canelons. Quan la ceba estigui rostida, retirem-la del foc i deixem que es refredi una mica. Amb l’ajuda d’un ganivet (o una picadora si volem el farcit més fi) piquem la carn. Afegim mitja llauna de foie-gras i remenem-ho bé fins a tenir una pasta homogènia. Preparem una beixamel espessa amb llet, mantega i farina. La quantitat de beixamel estarà en funció de la quantitat de farsa que tingueu. Recordeu que el secret perquè la beixamel surti perfecte, és posar la mateixa quantitat de farina que de mantega. Pista: Podeu substituir la meitat de la llet per brou de Nadal si us n'ha sobrat. Barregem la beixamel amb la carn que teniu reservada. Deixem refredar. Sobre un drap de cuina, estenem les làmines de lasanya fresca i tallem-les per la meitat. Repartim el farcit entre les làmines i ho enrotllem com si fos un caneló. Preparem una altra tanda de beixamel, aquesta vegada més clareta. Posem una capa fina al fons d’una safata que pugui anar al forn. Posem els canelons a la safata de forn i ho cobrim amb beixamel fina. Ratllem una mica de formatge (el que tinguem per casa – en el cas de la foto va ser Chedar curat) i l'espolsem per damunt dels canelons. Distribuïm uns dauets de mantega per sobre i ho posem al forn pre-escalfat a 190°C uns 15 minuts fins que els canelons estiguin ben dauradets. Servim-ho acompanyat d’una bona amanida d’escarola i raves. Bon profit :-)