Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Chutney de préssec

Chutney de préssec

Què t’ha sobrat:

Préssecs a punt de pasar-se o excedent de producció, o qualsevol altre fruita de temporada... mango, kiwi, cireres...

Una recepta de:

Merche Visuña - Hospitalet de Llobregat

NECESSITAREM:

  • 3 préssecs grans
  • 200 ml de vinagre de poma o arròs
  • 200 gr de sucre de canya
  • 30 gr de gingebre picat
  • 1/2 cullerada de gingebre molt
  • 1/2 cullerada de canyella
  • 1/2 cullerada de cúrcuma
  • Pebre al gust

COM HO FEM?

Aliment que aprofitem: Préssecs a punt de passar-se o qualsevol altra fruita de temporada. El Chutney és una salsa agredolça ideal per acompanyar carns, i si està feta de fruits vermells, ideal per formatges. Primer tallem els préssecs en quadradets petits i piquem el gingebre. En un cassó es posa el vinagre amb el sucre i quan comenci a bullir posem la fruita i les especies, deixem coure a foc mitjà fins que aconseguim una textura de melmelada. Un cop acabat el chutney el posem en bots de vidre prèviament esterilitzats i si volem que duri, els deixem tota la nit boca abaix, per fer el buit i que ens duri molt més. Les quantitats d'espècies i el tipus poden variar segons el gust, es pot afegir curry, cardamom... Les combinacions són eternes.