Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

CREMA DE LLENTIES VERMELLES AMB VERDURETES I ENTREBANCS

CREMA DE LLENTIES VERMELLES AMB VERDURETES I ENTREBANCS

Què t’ha sobrat:

pa dur i restes d´hortalitzes

Una recepta de:

Pol Rodríguez Puntas - Montcada i Reixac

NECESSITAREM:

  • 160 gr. de llentia vermella
  • 200 gr de ceba
  • 500 gr. d' hortalisses de temporada
  • 100 gr. de salsa de tomàquet
  • 1 gra d' all
  • 1 fulla de llorer
  • Un polsim de comí
  • 2 llesques de pa del dia anterior tallat a dauets
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Aigua o brou vegetal
  • Pebre vermell dolç

COM HO FEM?

Aliment que aprofitem: pa dur i sobralles de verdures. Fem un sofregit amb la ceba, l'all, el porro i les hortalisses. Afegim la salsa de tomàquet i un pessic de pebre vermell dolç. Incorporem les llenties vermelles, el llorer i ho cobrim tot amb aigua o brou calent. Coem a foc mitjà aprox. 30 minuts o fins que les llenties estiguin tendres (el temps de cocció el determinarà la varietat de llenties que hàgim fet servir). Controlem el nivell d'aigua, procurant que les llenties sempre estiguin cobertes i vigilem per afegir més brou si ho considerem necessari (dependrà de la densitat que vulguem aconseguir). Afegim sal i comí. Retirem el llorer i triturem amb la batedora fins a obtenir una crema fina. Torrem o enfornem el pa per fer-ne els crostons. Podem servir-lo com una tapa o entrant fent un xarrup amb uns dauets de xoriço i/o pebrot vermell.