Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes a la catalana

Croquetes a la catalana

Què t’ha sobrat:

Espinacs

Una recepta de:

Úrsula Flix Pau - Maials

NECESSITAREM:

  • 250 g d'espinacs a la catalana (amb panses i pinyons)
  • 0'5 ceba
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre
  • 55 g de farina de blat
  • 150 ml de llet semidesnatada
  • 1 bon raig d'oli per fregir
  • 2 ous

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: espinacs. - Sofregim la ceba amb una mica d'oli en una paella o cassola. Un cop sigui rossa, afegim els espinacs a la catalana que aprofitem (feia uns dies que rondaven per la nevera després d'haver-los cuinat per una lasanya de verdures). Ho sofregim tot junt una mica. Quan ja ho tinguem rectifiquem de sal i pebre. Afegim la farina i anem remenant fins que ens quedi ben lligada amb la massa. Acte seguit anem afegint la llet sense deixar de remenar. Anem remenant sense parar fins que ens quedi una pasta ben lligada (estarà a punt quan es comenci a desfer de les parets de la paella o cassola). Deixem reposar a la nevera fins l'endemà. Li donem forma de croqueta a la massa (jo em mullo una mica les mans per treballar millor). Acte seguit les passem per farina, ou batut i pa ratllat amb l'ajuda de 2 culleres per no embrutar-nos massa. Després ja només ens queda fregir-les. Jo n'he congelat unes quantes! Boníssimes!!! Recepta per unes 12 croquetes grans.