Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes coquetes

Croquetes coquetes

Què t’ha sobrat:

Botifarra negra

Una recepta de:

Diana Yuste - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 1 l de llet
  • 100 g mantega
  • 50 g oli d'oliva
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 200 g de botifarra negra
  • 100 g de pinyons
  • 300 g de farina
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Per fer l'arrebossat
  • 100 g farina
  • 2 ous
  • 200 g de pa rallat

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: botifarra negra. - Tallem la ceba i el porro ben petitó i ho sofregim amb la mantega (el porro farà que les nostres croquetes siguin més meloses), després afegim-hi l'oli. Afegim els pinyons i quan tot està ben dauradet, afegim-hi la botifarra negra, una mica de pebre blanc i ho remenem, just després afegim la farina i ho barregem fins a aconseguir una massa homogènia. A banda tenim la llet calenta que l'afegirem a poc a poc mentre barregem amb ritme. Quan ho hem barrejat tot, ho deixem refredar. Esperem que es refredi una estona a l'exterior i més tard a la nevera, no són bons els canvis bruscs de temperatura per a els aliments. Una vegada tenim la massa freda, fem les boletes per les croquetes, poden ser rodones o més allargades. Per a què l'arrebossat quedi ben cruixent, cobrim les croquetes primer amb farina, després amb ou i finalment amb pa ratllat. Ja tenim les nostres croquetes llestes per fregir. Consell: Es poden congelar i treure quan ens vingui de gust.