Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de Botifarra negra, carabassa i canyella

Croquetes de Botifarra negra, carabassa i canyella

Què t’ha sobrat:

Pasta de botifarra negra crua sobrant (careta cuita, carn del cap de porc cuita, cansalada blanca escaldada, papada escaldada, sang de porc, sal i pebre negre.

Una recepta de:

Santiago Fortuny Pamies - Tarragona

NECESSITAREM:

  • 750 ml de llet
  • 250 ml de brou de coure les botifarres (o brou de carn)
  • 600 g de pasta de botifarra crua
  • 300 g de carabassa a trossets bullida amb aigua
  • 250 g de farina
  • 250 g de mantega
  • 15 g de sal
  • 2 g de pebre blanc
  • 1 g de nou moscada
  • 2 g de canyella
  • Oli d'oliva
  • Sèsam negre
  • Per arrebossar:
  • Farina
  • 1 ou
  • Pa rallat

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: Pasta de botifarra negra crua, carn de porc. - En una paella amb poc oli d'oliva coem la pasta de botifarra. Un cop cuita, a la cassola on anem a fer la massa de croquetes hi desfem la mantega, afegim la farina i fem un roux. Anem afegint la llet a poc a poc i el brou. Remenem amb les baretes procurant que no es facin grumolls, un cop afegida tota la llet i el brou, hi tirem les espècies. Un cop feta la beixamel espessa, hi afegim la pasta cuita de botifarra i ho remenem be fins que quedi una pasta homogènia. Apaguem el foc i hi afegim la carabassa, remenem bé que quedi tot homogeni. Posem-ho a la nevera 24h en una safata. L'endemà barregem el pa rallat amb un grapat de sèsam negre, sense ser excessiu, però que es vegi. Donem forma a les croquetes amb les mans ben enfarinades, les passem per l'ou i la barreja de pa ratllat i sèsam negre. Les fregim en abundant oli vegetal a 180°C.