Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de conill al vermut de Reus amb olives

Croquetes de conill al vermut de Reus amb olives

Què t’ha sobrat:

El conill

Una recepta de:

M. Glòria Mohedano i Puig - Reus

NECESSITAREM:

  • 2 cuixes de conill; fetge i un parell més de trossos de conill
  • 0'5 copeta de vermut
  • 10 olives verdes
  • 400 g de llet
  • 20 g de mantega
  • 75 g de farina
  • Sal

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: carn de conill - Esmicolem la carn i el fetge i ho piquem. Tallem unes quantes olives i les barregem amb la carn junt amb tres o quatre cullerades del suc del rostit i el vermut. Per fer la massa, posem la llet al foc amb la sal i la mantega. Quan arrenca al bull hi tirem la farina, ho retirem del foc i ho treballem bé fins aconseguir una massa homogènia i sense grumolls. Ho tornem a posar al foc, remenant-ho contínuament, a foc lent, uns 5 minuts més. Afegim-hi la massa de la carn amb les olives i ho barregem bé. Quan es refredi, fem les croquetes de la següent manera: Preparem un recipient amb un parell d'ous ben batuts i un altre amb el pa ratllat. Donem forma a les croquetes (amb les mans és com em surten millor), les suquem primer en ou i després les arrebossem amb el pa ratllat. Les deixem assecar una hora, com a mínim, abans de fregir-les. Les fregim en oli calent però que no fumegi. Quan són rosses per tots els cantons, les traiem i les posem damunt d'un paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli. Se serveixen ben calentes i cruixents!