Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de cua de bou

Croquetes de cua de bou

Què t’ha sobrat:

Cua de bou guisada

Una recepta de:

Jordi Planas Haslam - Sant Pere de Ribes

NECESSITAREM:

  • Restes de cua de bou guisada i desossada
  • El suc sobrant del guisat
  • Farina
  • Llet
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Sal

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: Cua de bou guisada. - S'agafa la resta de la cua de bou guisada, desossem la carn, la piquem juntament amb les verduretes del guisat. Ho posem en una cassola a foc suau, afegim un polsim de farina i una miqueta de res de llet. No busquem la textura espessa habitual d’una croqueta. Volem lligar-ho i prou. El col·lagen de la pròpia carn ja espessarà les croquetes quan la massa sigui freda i així aconseguim una textura més flonja que si no hi posem farina i llet. Quan hagi fet xup-xup uns minuts i estigui la massa ben lligada, rectifiquem de sal. Un cop la pasta estigui freda, formem les croquetes, les passem per farina, ou, pa ratllat i les fregim. El suc del guisat, un cop colat, el reduïm i el servim en un recipient per anar sucant-hi les croquetes.