Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de pollastre o voulavents de pollastre

Croquetes de pollastre o voulavents de pollastre

Què t’ha sobrat:

pollastre rostit, a l'ast o bullit del caldo

Una recepta de:

Paquita Rovira Marlés - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 1 pit de pollastre
  • 20 g pernil
  • 1 ceba grossa
  • 1 c/s farina o Maizena
  • 200 ml llet
  • Oli
  • Sal
  • 1 ou
  • Pa torrat ratllat
  • 4 voulavents
  • 1 tall formatge fondre
  • 4 c/s salsa de tomàquet

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: pollastre rostit, a l'ast o bullit. - Per fer les croquetes, posem la ceba en una paella que es faci poc a poc. Mentrestant aprofitem per tallar el pollastre i el pernil ben petit. Quan la ceba està ben cuita i caramel·litzada, posem el pollastre a la paella amb la ceba i la cullerada de farina o Maizena. Li donem unes voltes fins que la farina s'ha integrat bé i poc a poc es va afegint la llet fins que queda una consistència espessa i compacta. Li posem el pernil i l'integrem bé. Rectifiquem de sal i les deixem refredar. Quan està fred, les arrodonim i les passem pel pa ratllat, ou i una altra vegada pa ratllat, perquè quedin més cruixents. Per els voulavents, si la massa ens ha quedat una mica massa clara i no podem arrodonir les croquetes, pose la massa dins dels voulavents i per sobre una mica de tomàquet fregit i una quarta part d'una llesca de formatge per fondre i al forn.