Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de restes de Nadal

Croquetes de restes de Nadal

Què t’ha sobrat:

tot el bollit del caldo de Nadal

Una recepta de:

Ció Espriu - Corbera de llobregat

NECESSITAREM:

  • Restes carn d'olla (orella; morro; pilota; conill de la campana; gallina; pernil; peu de porc)
  • Verdura cuita (pastanaga; cigrons; patata)
  • ceba abundant (depèn de la quantitat de carn i verdura que ens hagi quedat)
  • Farina
  • Llet
  • Brou
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • Per a l'arrebossat
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • Oli

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: Restes de l'escudella de Nadal. - Posem ceba abundant i la sofregim amb una mica de mantega i oli, a continuació hi afegim tots els ingredients, els donem un parell de voltes i els piquem, no ha de quedar gaire fi, es bo que es trobi l'orella i els tendrums dels peus de porc. Afegim-hi la farina, la sal el pebre i la nou moscada, i ho lliguem amb la llet i el brou, ho anem remenant perquè es cogui la farina. Quan la pasta es desenganxi de la cassola, ja està al punt. La deixem refredar i la guardem a la nevera. Amb la pasta ven freda, ja podem donar forma a les croquetes, passem-les per ou i pa ratllat. Les fregim amb abundant oli, s'escorren sobre paper de cuina i ja es poden servir. Es una manera d'aprofitar el bullit que agrada a tota la meva família.