Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de "salsa espanyola" i pernil

Croquetes de "salsa espanyola" i pernil

Què t’ha sobrat:

Restes de la carn dels ossos de vedella utilitzats per fer la salsa espanyola

Una recepta de:

Vicenç Ferrer - El Vendrell

NECESSITAREM:

  • 500 ml de llet
  • 160 g de farina
  • 120 g de carn d'ossos de vedella
  • 3 escalunyes
  • 50 g de pernil
  • 150 g de mantega
  • 2 ous
  • Per a l'arrebossat
  • Pa ratllat
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre.

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: Restes de la carn dels ossos de vedella utilitzats per fer la salsa espanyola. - En una paella, desfem la mantega i traiem l'excés de greix, piquem les escalunya i les fiquem, quan s'estigui enrossint, fiquem l'all i ho deixem uns minuts, aboquem les carns, salpebrem i les coem un parell de minuts, posem la farina i la cuinem barrejant amb les carns uns 3 minuts sense que es cremi, hi tirem la llet i fem la beixamel fins que quedi ben llisa, sense grumolls, la retirem del foc i reservem. Fiquem la massa dins d'un bol i el tapem amb paper film, i a la nevera unes 4 hores o d'un dia per l'altre. Una vegada feta la forma i el gruix desitjats, posem a escalfar oli a la paella, anem arrebossant-les amb l'ou i el pa ratllat, les anem ficant a la paella i les fregim. Ja estaran llestes per menjar !!!.