Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Croquetes de verdures oblidades

Croquetes de verdures oblidades

Què t’ha sobrat:

Verdures olvidades al frigo

Una recepta de:

Patricia Badenes - Barcelona

NECESSITAREM:

  • Verdura cuita o fruita (albergínia; carbassó; bròquil; col; pebrots; ceba; carbassa; poma; pera)
  • 2 cullerades de farina
  • 0'5 litre de llet
  • Per a l'arrebossat
  • Pa ratllat
  • 1 ou

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: Verdures oblidades. - Es pot fer servir qualsevol verdura o fruita. Fresca, no tan fresca, escalivada, bullida, restes de sofrits o d'altres plats. Mil combinacions possibles i delicioses! Per a les que no estan cuinades podem escalivar-les al forn o bé potxar-les fins que s'estovin. Un cop cuinades ja podem començar per posar-les en una paella, afegir una mica de nou moscada, canyella, curri o alguna espècie que ens agradi. Donaran a les croquetes una altra dimensió! Afegirem la farina i li donarem unes voltes fins que desaparegui el color blanc de la farina. Afegim la llet poc a poc, fins a obtenir la pasta de croqueta. La pasta ha de quedar ben sucosa; el punt òptim es quan remous la pasta amb la cullera de fusta i es deixa veure el fons de la paella durant uns 2-3 segons abans que torni a estar tot cobert. Rectifiquem de sal, pebre i espècies. Deixem reposar la pasta a temperatura ambient en un recipient ample, que quedi d'un dit més o menys la pasta. Un cop refredada la passem al frigorífic i la deixem reposar un dia, si és possible. Al dia següent, només queda formar les croquetes i passar-les per ou i el pa rallat. Ja les podries fer servir, bé fregides o al forn (també queden cruixents i són molt més sanes!). Jo normalment prefereixo congelar-les, perquè no es trenquin o es desfacin en fer-les. Brutals acompanyades d'una salsa de iogurt!