Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Empanada "de recapte"

Empanada "de recapte"

Què t’ha sobrat:

Carn i verdures del caldo, restes de carn de la barbacoa, etc.

Una recepta de:

Marta Company - Valldoreix

NECESSITAREM:

  • 1 làmina de pasta de full
  • La carn i verdures del caldo
  • Restes de carn ja cuita que tinguem
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 1 ou

COM HO FEM?

Aliments que aprofitarem: Carn i verdures del caldo, restes de carn de la barbacoa. - Posem el forn a pre-escalfar a 220ºC. - Estenem la làmina de pasta de full damunt d'una safata pel forn, aprofitant el paper vegetal amb el que ve embolicada. - Desossem i tallem a trossos la verdura del caldo i la carn que ja tenim: el pollastre, botifarra, trossets de carn que han sobrat de l'última barbacoa... - Posem el tomàquet fregit, la verdura i la carn a una paella o recipient pel microones i ho escalfem una mica. -Escampem la massa del farcit per damunt de la làmina de la pasta de full intentant que no passi de la meitat. Ha de quedar la meitat de la làmina de massa fullada neta, que és la que farem servir per tapar la empanada. - Dobleguem la massa per la meitat sobre sí mateixa. -Fem uns forats a la tapa de la empanada i la tanquem pels laterals, ja sigui pressionant amb una forquilla per tot al voltant, ja sigui fent-hi plecs amb el dit - Pintem l'empanada amb l'ou una mica batut. -Posem l'empanada al forn uns 15-18 minuts, fins que estigui ben dauradeta. - La tallem a trossos, una per a cada tapa. - La podem consumir calenta o tèbia