Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Farcellets de bolets amb beixamel atrufada

Farcellets de bolets amb beixamel atrufada

Què t’ha sobrat:

Bolets: shitake, camagrocs i xampinyos

Una recepta de:

Anna Cortadellas Farràs - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 12 plaques de lasanya
  • 1 ceba
  • 500g de bolets
  • 40g de mantega
  • 40g de farina
  • 2 dents d' all
  • Formatge parmesà
  • Llet
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Oli de trufa

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: bolets. Primer posem les plaques de lasanya (segons quina marca es compri, jo compro precuinades i es fan així) en un bol amb aigua calenta aproximadament 20 minuts. Tallem la ceba ben petita i les dos dents d'all i les sofregim en una paella amb oli. A banda tallem els bolets en trossos no molt petits i quan la ceba i l'all estiguin dauradets, els hi afegim. Quan estiguin cuits, hi afegim una cullerada sopera de farina i anem remenant fins que la farina quedi cuita. Incorporem llet poc a poc fins que ens quedi una textura cremosa. Rectifiquem de sal. Quan estigui la pasta cuita, la posem sobre un drap de cuina i tallem les làmines en dos meitats, a lo llarg. Tallem amb un tallador de pizza perquè si no la pasta es trenca. Per montar els farcellets, posem les dos meitats de la làmina de lasanya en forma de creu i posem una mica del farcit al mig. Tanquem els dos extrems per fer-ne un paquet i després els altres dos. Anem posant els farcellets en una safata de forn que l'haurem pintat amb una mica d'oli perquè no s'enganxin els saquets. Un cop hem fet tots els farcellets, preparem la beixamel. En un pot posem dues cullerades soperes de mantega i dos de farina i ho posem al foc. Sofregim un moment remenat amb unes varetes amb energia. Anem afegint llet remenant constantment fins a obtenir la quantitat necessaria de beixamel per cobrir els farcellets. Rectifiquem de sal i treiem el pot del foc i li afegim una culleradeta d'oli de trufa. Remenem. Finalment posem la beixamel sobre els farcellets i li afegim formatge parmesà ratllat per sobre. Gratinem al forn. Ho servim calent. Bon profit!