Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Faves a la Catalana

Faves a la Catalana

Què t’ha sobrat:

Una recepta de:

Mª Rosa Cardona Canes - Castellfollit de Riubregós

NECESSITAREM:

  • Ingredients per a 2 persones:
  • 1'5 kg de faves sense pelar
  • 1 ceba tendra mitjana picada
  • 0'5 manat d’alls tendres en juliana
  • 50 g de cansalada viada tallada a dauets
  • 6 talls de botifarra negra
  • 10 fulles de menta picades
  • 0'5 got de moscatell (vi ranci; anís)
  • 0'5 got d’aigua mineral natural
  • Pebre negre

COM HO FEM?

En una paella, fregim els daus de cansalada, deixem que deixin anar el greix, els retirem i reservem sobre paper absorbent. A la mateixa paella, daurem la ceba tendra picada i els alls tendres en juliana, uns minuts. Si fos de menester més oli, afegim-ne. Deixatem la paella amb una mica de moscatell (o l’alcohol que vulguem fer servir) i deixem evaporar l’alcohol. Incorporem les faves pelades i la cansalada. Salpebrem lleugerament, incorporem l’aigua, tapem parcialment la paella i ho deixem coure 30 minuts a foc lent. Finalment, afegim la menta picada i els talls de botifarra negra. Acabem de coure les faves a la catalana amb botifarra negra, 5 minuts més a foc lent.