Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Faves estofades

Faves estofades

Què t’ha sobrat:

Una recepta de:

Geno Segura Gimenez - Xerta

NECESSITAREM:

  • 1 kg de faves desgranades
  • 4 talls de cansalada viada fresca
  • 2 alls tendres
  • 1 ceba tendra
  • 1 ramell de menta fresca
  • 1 fulla de llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre roig dolç
  • Aigua

COM HO FEM?

Després de desgranar les faves, les passem per l’aigua i les fiquem en una olla, pelem la ceba i els alls, trinxem i ho afegim a l’olla. Tallem la cansalada a trossos d'un dit i, juntament amb la menta i la fulla de llorer, ho afegim a l’olla. Tirarem un bon raig d’oli d’oliva, una cullerada de pebre roig dolç, mitja de sal i un parrell de gots d’aigua. A continuació, posarem l’olla al foc, taparem i deixarem que vagin coent les faves. De tant en tant amb l’olla destapada (si no ens podem cremar) la sacsejarem, de manera que es vagin tombant de dalt baix, així no es desfan, si es remenen en una cullera es poden desfer. Quan ja no quedi gaire aigua i les faves es comencin a arrugar, proveu-les si estan cuites i bones de sal. Fetes d’aquesta manera, posant-ho tot en cru, no es fan gens pesades a l’hora de pair. També, en comptes de cansalada s’hi pot posar costella de porc, sobrassada i les tavelles més tendres de les faves fetes a trossets en pell i tot. A les tavelles de les faves aquí en diem “borraxets” i són molt bons fregides amb ceba, alls, i una baldana d’arròs (desfeta), tot mesclat a la paella.