Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Flam d'escalivada

Flam d'escalivada

Què t’ha sobrat:

Escalivada

Una recepta de:

Roger Dilmé - Banyoles

NECESSITAREM:

  • 2 pebrots vermells grossos escalivats
  • 2 albergínies escalivades
  • 2 cebes mitjanes escalivades
  • 5 ous
  • 1 l de nata per cuinar
  • Sal iodada
  • Pebre
  • Per folrar el motlle:
  • Mantega
  • Pa ratllat

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: escalivada. - Pelem i reservem per separat les verdures escalivades: pebrot, albergínia i ceba. Batem els ous amb la nata per cuinar i ho repartim en tres parts iguals. Afegim en una part els pebrots escalivats (podem reservar mig pebrot per fer una salsa d'acompanyament), a l'altre les albergínies i en la última part les cebes i triturem cada part per separat amb el túrmix. D'aquesta manera el flam quedarà de tres colors. Folrem un motlle rectangular amb la mantega i el pa ratllat, i hi anem posant en compte cada part de la barreja, formant capes. Deixem el motlle al bany maria, dins el forn a 180°C durant uns 45 minuts. Abans de treure'l, comprovem que el flam estigui cuit del tot, punxant al mig amb un escuradents. Deixem-lo refredar, dins el bany maria. Després el guardem a la nevera i, un cop fred, desmotllem-lo. Per acompanyar-lo, amb la mica de pebrot que hem reservat fem una salsa amb la nata sense ou, i la servim al costat del flam d'escalivada. Bon profit!