Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Gelat de torró amb crocanti i trossets de xocolata

Gelat de torró amb crocanti i trossets de xocolata

Què t’ha sobrat:

Torró de Xixona

Una recepta de:

Bet Florensa Casals - Igualada

NECESSITAREM:

  • Pel torró:
  • 1 barra de torró de Xixona
  • 1 esprai de nata muntada
  • Ametlla trossejada cruixent
  • Gotes de xocolata negra
  • Per la salsa:
  • 3 cullerades de sucre fi
  • El suc de mitja llima
  • 250 g de gerds

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: torró de Xixona. - Primer de tot preparem el gelat, ho podem fer el dia abans. Es tracta de trossejar el torró i posar-lo en un bol, llavors hi afegim la mateixa quantitat de nata que de torró (a ull, però penseu que al final farem servir tot l’esprai de nata). Amb l’ajuda d’una forquilla anem barrejant fins aconseguir una mescla homogènia. Mica en mica hi anem afegint la resta de la nata, barrejant bé. Hem de veure que queda cremosa i d’un color semblant al que veieu a la foto. Llavors hi afegim els trossets de xocolata i d’ametlla (al gust) i ho posem en un motlle. Jo he fet servir un recipient de vidre amb tapa i m’ha anat molt bé. Recordo que la meva mare l’havia fet en un motlle en forma de corona i també quedava molt bé, el servia a talls. Pel damunt hi podem posar més trossets de xocolata i ametlla per fer-lo més vistós. Ja el podem congelar i el treiem 5 minuts abans de servir. Per fer la salsa: posem tots els ingredients en un cassó i la deixem coure durant uns deu minuts. Aixafem una mica amb l’ajuda d’una cullera de fusta o també la podem passar pel túrmix. Ja es pot muntar el plat: boles de gelat acompanyades amb la sala tèbia o calenta.