Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Ous al niu de tardor

Ous al niu de tardor

Què t’ha sobrat:

Bolets (o verdura, bròquil, peix...)

Una recepta de:

Alba Martínez Satorres - Terrassa

NECESSITAREM:

  • 2 panets de Viena
  • 1 got de llet
  • 0'5 ceba
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de mantega
  • bolets (o restes de verdura o peix)
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 2 ous
  • Nou moscada
  • Sal
  • Pebre

COM HO FEM?

Aliment de profit: bolets. Piquem l'all i el julivert. Rentem i escorrem els bolets i els saltegem amb l'all i julivert. Si no tenim bolets podem substituir-los pel que va quedar del sopar d'ahir: bròquil o verdura cuita, peix... En una paella rossegem la ceba amb la mantega. Un cop la ceba té coloret, hi afegim la cullerada de farina, per tal de torrar-la i que perdi el gust de cru. Hi afegim la llet, la nou moscada i un pessic de sal i no parem de remenar fins a obtenir una beixamel consistent. Buidem els panets de Viena. Hi afegim els bolets que cobrim amb dues cullerades de beixamel. Separem els rovells de les clares. Posem un rovell a cada panet. Salpebrem al gust. Batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Posem un parell de cullerades sobre cada panet. Enfornem els panets, primer amb el ventilador, uns 5 minuts per tal que es cogui la clara, després encenem el gratinador perquè agafi coloret. Acabem el plat amb un polsim de pebre vermell.