Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

PA DOLÇ DE PRUNES I NOUS

PA DOLÇ DE PRUNES I NOUS

Què t’ha sobrat:

Les prunes i fruita seca que ens han quedat dels rustits de Nadal.

Una recepta de:

Maria Cervero - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 1 tassa farina integral tamisada
  • 1 tassa farina blanca tamisada (o d'espelta)
  • 1 tassa de civada
  • 0'5 tassa de sucre morè
  • 0'5 culleradeta de canyella
  • 1 clau d'olor
  • Nou moscada
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 125 g mantega freda tallada a trossets
  • 2 ous de gallina feliç!
  • 0'5 tassa iogurt natural
  • 0'25 tassa de llet (o de civada)
  • 200 g de prunes seques (sense pinyol i picades fines)
  • 0'3 tassa de nous picades gruixudes

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: prunes i fruita seca del rostit. - Preescalfem el forn a 180 °C. En un bol, barregem les farines, la civada, el sucre, les espècies i el bicarbonat. Afegim-hi la mantega i en fem molles amb les puntes dels dits. En un bol més petit, batem els ous juntament amb el iogurt i la llet. Unim a la barreja de farines i ho remenem amb una cullera de fusta. Afegim les prunes i les nous, i ho remenem fins a integrar-ho completament, la consistència ha de ser humida. Posem-hi una mica de mantega en un motlle allargat i hi aboque la barreja. Ho coem al forn una hora o fins que en inserir un palet surti sec.