Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Pastís de castanyes i xocolata

Pastís de castanyes i xocolata

Què t’ha sobrat:

les castanyes (doblement: podem aprofitar les que ens sobren de la Castanyada o bé bullir i congelar les que ens sobren d'haver-ne anat a collir si n'agafem més de les que es poden gastar en uns dies)

Una recepta de:

Neus Nogué Serrano - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 0'5 kg de castanyes
  • 150 g de sucre moreno
  • 125 g de mantega amb textura de pomada
  • 3 ous
  • 100 g de cobertura de xocolata

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: castanyes - Bullim les castanyes amb un tall (com si les haguéssiu de torrar) uns tres quarts d'hora i després pelem-les. Triturem-les amb la batedora elèctrica o el robot. Barregem les castanyes amb el sucre (o podeu fer-ho amb la mà), i després amb la mantega (a mi em va bé fer servir una espàtula de silicona). Separem els rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu. Afegim-hi primer els rovells a la massa, i després les clares muntades amb compte, sense remenar-ho gaire (també amb l'espàtula). Escalfem el forn a 180ºC. Afegim-hi els rovells a la barreja de castanyes, sucre i mantega i barregem-ho tot fins que quedi una massa fina. Afegim-hi les clares a punt de neu. Aboquem-ho dins un motllo untat amb mantega i enfarinat. Fiquem el motllo al forn i deixem coure el pastís una hora, o potser una mica menys. Anem-lo vigilant. Un cop cuit el pastís, deixem-lo refredar i desemmotllem-lo amb cura perquè no es trenqui. Si se s'esquerda una mica, amb sort ho podrem dissimular amb la xocolata (pas següent). Desfem la xocolata al bany maria o al microones i cobrim el pastís. Sense xocolata és un pastís una mica fat, però amb la xocolata queda molt fi i molt bo.