Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Pastís de formatge i codonyat

Pastís de formatge i codonyat

Què t’ha sobrat:

Codony

Una recepta de:

Sandra Flórez - Santa Maria d'Oló

NECESSITAREM:

  • 150 g de galetes
  • 60 g de mantega fosa
  • 20 g de sucre
  • 250 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 100 g de nata per muntar
  • 30 g de sucre
  • 1 sobre de gelatina neutra
  • 2 codonys (aprox 1/2 kg)
  • 350 gr de sucre
  • 1/2 llimona pelada i sense llavors

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: codony. Per fer el codonyat: - Pelem els codonys i separem els cors - Bullim 15’ els cors a foc viu en un recipient a part amb tres o quatre dits d'aigua. Les llavors del codony contenen pectina, una substància que posteriorment afegirem i que ajudarà a espessir. - Triturem tota la resta dins d'una olla procurant que quedi ben fi. - Courem durant 30’ a foc viu i anem triturant de tant en tant. - Quan faltin cinc minuts per tancar el foc, espremem els cors, passem l'aigua per un colador i afegim a l'olla amb la resta. - Passats els darrers cinc minuts, ho aboquem tot en un recipient que farà de motlle. - Fem el codonyat en el mateix motllo que farem el pastís, perquè tingui la mateixa forma. Quan el tinguem fet el reservem fora del motllo. Per fer la base: - Triturem les galetes i barregem amb el sucre i la mantega fosa. - Col•loquem la barreja a la base del motlle i fixem bé amb els dits perquè quedi una base uniforme. - Ho posem 10 minuts a la nevera perquè agafi consistència. Pel farcit de formatge: - Primer escalfem la nata líquida i quan estigui una mica calenta afegim el sobre de gelatina neutre. - Després afegim el formatge cremós i el sucre i amb el batedor elèctric barregem fins que quedi una textura uniforme. - Ho afegim sobre la base de galeta i quan estigui fred ho posem a la nevera perquè qualli. Finalment, posem la capa de codonyat reservada a sobre i ja el tenim apunt per servir i menjar.