Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Saltat de bledes, carbassa i pera

Saltat de bledes, carbassa i pera

Què t’ha sobrat:

Una recepta de:

Ada Parellada - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 200 g de bledes
  • 150 g de carbassa
  • 1 col
  • 1 gra d’all
  • 100 g de pa
  • 1 pera
  • Oli d’oliva
  • Sal

COM HO FEM?

Pelem i tallem menut el gra d’all. Rentem les bledes i separem les penques de les fulles. Bullim les penques en abundant aigua uns cinc minuts. Colem i reservem. En una paella, amb un bon raig d’oli, fregim els daus de pa fins que agafin color. Els reservem. Hi posem un altre raig d’oli i hi posem el gra d’all picat. Esperem un parell de minuts que es cogui i hi afegim la carbassa tallada a daus regulars i petits. Saltem el conjunt, a foc mig, uns minuts, fins que la carbassa deixi de fer resistència a la cullera. Reservem. A la mateixa paella, amb un bon raig d’oli, saltem les penques bullides i tallades, sacsegem . Afegim les fulles i saltem el conjunt, fins que perdi l’aigua. Servim dins una fulla de col, de manera que quedi les bledes a la base, a sobre la carbassa i acabem amb uns daus de pera crua i de pa fregit. Aquesta recepta la vam fer al darrer dinar d’aprofitats, del 8 d’abril, a Granollers. Vam servir 400 àpats complerts de menjar que s’anava a llençar a les escombraries. El que més es llença són pa, fruita i verdura, per la curta caducitat. Entre les fruites, la pera té una vida molt curta i per tant es llença amb quantitats importants. De carbasses, sempre se’n llencen, normalment per qüestions estètiques (grans, petites, boterudes....) I en època de col, també n’acostumen a sobrar, perquè a les cases se’n menja poca. Les bledes, com que no tenen gaires adeptes, també són carn d’escombraries.