Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

'Tatin' de caquis

'Tatin' de caquis

Què t’ha sobrat:

Caquis

Una recepta de:

Maria Méndez - Barcelona

NECESSITAREM:

  • Per fer la massa (15 cm)
  • 100 g farina
  • 50 g mantega pomada
  • 1 cs sucre morè
  • 1 pessic sal
  • 3 cl llet o aigua
  • Per fer l'interior de la Tatin
  • 2 caquis mitjans i ben madurs
  • 1 cs mantega
  • 1 cs sucre morè
  • 1 cs mel
  • 1 cc canyella
  • (cs: cullera sopera; cc: de cafè)

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: caquis - Per a fer la massa: Barregem la farina, la sal i el sucre morè en un plat. Afegim la mantega i l'amassem lleugerament amb la punta dels dits, tot unint-la amb la barreja de farina. Amassem durant uns 2-3 minuts i hi afegim la llet tèbia (o l'aigua, segons preferència). Barregem-ho fins a obtenir una massa que no s'enganxi i es pugui estirar bé. No cal treballar-la gaire. Si us heu passat de llet podeu afegir una mica més de farina fins a trobar la bona textura. Fem una massa de mig centímetre de gruix aproximadament. Per fer l'interior de la Tatin: escalfem la mantega en una paella i afegim els caquis tallats prèviament en làmines d'un centímetre (en una forma com es pot veure a la foto). Afegim el sucre i deixem-ho coure a foc mig durant uns 10 minuts. Agafem un recipient i hi posem paper sulfuritzat a la base. Tot seguit, col·loquem els trossos de caqui en forma de cercle i ben junts entre ells per a què no quedi espai lliure. Un cop col·locats, repartim la mel i la canyella per sobre. Finalment, posem la massa per sobre, embolcallant el caqui pels costats de manera que la massa toqui les parets del recipient. Fem un forat al mig de la massa. Enfornem el Tatin dalt i baix durant uns 20 minuts a 180°C o bé fins que la massa tingui un bon color. Deixem que es refredi una mica i donem-hi la volta amb l'ajuda d'un plat. Degustem-la tèbia o natural. Bon profit!