Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Timbal de rovellons

Timbal de rovellons

Què t’ha sobrat:

Rovellons sencers o a trossos

Una recepta de:

Maria Teresa Capell Arbones - Lleida

NECESSITAREM:

  • Rovellons
  • 1 ou
  • 1 tros de llonganissa (botifarra)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • 2 alls
  • Julivert

COM HO FEM?

Aliment d'aprofitament: rovellons - Primerament, netegem una mica els rovellons, poden estar sencers o podem aprofitar trossets ja que de vegades poden estar una mica tocats o corcats. En una paella coem la llonganissa (botifarra) tallada a trossos i, quan estigui gairebé feta, la retirem. Seguidament afegim-hi els rovellons tallats en 4-6 trossos (depèn de la mida) i els saltejarem en la mateixa paella calenta on hi haurem posat un rajolí d'oli d'oliva i un parell d'alls. Mentre es salteja 3-4 min, fem un ou ferrat en una paella a banda. També piquem una mica d'all i julivert molt petit. Quan els bolets gairebé estiguin afegirem la llonganissa, farem una remenada i afegim-hi l'all i julivert i fem l'última remenada i la sal al gust. Per últim emplatarem, ho podem fer amb un motlle (quedarà més bonic però igual de bo) o sense motlle. Posarem una base amb els rovellons i la llonganissa, i l'ou al damunt de tot. Ho podem acabar amb un toc de julivert picat. És important que l'ou sigui fet i servit.