Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

Truita de patates xips i ceba

Truita de patates xips i ceba

Què t’ha sobrat:

Ous

Una recepta de:

Teresa Graell - Barcelona

NECESSITAREM:

  • 200g de Patates xips
  • 6 ous L (de bona qualitat)
  • 1 ceba (mitjana)
  • 1 raig de vi blanc (opcional)

COM HO FEM?

Aliment que aprofitem: ous. En un bol batem tres ous, hi afegim les patates una mica trencades, remenem i deixem que s'hidratin, uns 10 o 15 minuts. Mentrestant podem tallar la ceba a daus petits (brunuoise) i la sofregim en una paella amb una mica d'oli, ha de quedar d'un color daurat i tova, quan ja la tenim ben roseta la reguem amb una mica de vi blanc (opcional) i deixem que redueixi. Reservem. Batem els altres tres ous i els afegim al bol on tenim les patates hidratades, hi afegim la ceba i remenem perquè ens quedi tot ben barrejat. En una paella ben calenta, amb una mica d'oli, aboquem la barreja i a foc mig coem uns minuts, donem la volta i coem uns minuts més. Pel meu gust, és una truita que és més bona si queda una mica crueta, és més melosa, però si us agrada més cuita, deixeu-la uns minuts més. Com a tapa la presentem damunt d'una llesqueta de pa sucat amb tomàquet i un bon raig d'oli verge d'oliva. Presentada sencera, tallada a daus, volarà!!