#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / amanida / vegetal / entrant / tardor / tardornova / anual /

AMANIDA TÈBIA AMB BOLETS I PINYONS

Manel Guirado


NECESSITAREM




 2 grapats d’enciams i brots diferents

 125 g de bolets de temporada

 0.5 gra d’all

 1 grapadet de pinyons

 Oli d’oliva

 Vinagre balsàmic

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Si els enciams encara no són nets, rentem-los amb aigua fresca, esbandim-los bé i els tallem a trossos, tot deixant les fulles més petites senceres per a decorar. Reservem a la nevera tapat amb un paper de cuina humit. Netegem bé els bolets de terra i fulles. Tallem els més grans a trossos. Posem una paella amb un raig d’oli al foc i deixem-hi daurar l’all picat. Just abans que agafi massa color afegim-hi els bolets amb un polsim de sal i saltem el conjunt a foc viu. A l’inici començaran a treure líquid. Deixem que evapori i comenci a fregir. Que faci durant uns 5 minuts fins que siguin cuits. Reservem-los. Preparem la vinagreta. En una paella sense oli, torrem els pinyons a foc mig fins que agafin color. Els posem en un bol amb unes 4 cullerades d’oli d’oliva, 1 o 2 cullerades de vinagre balsàmic, sal i pebre. Els reservem. En el moment de servir, escalfem de nou els bolets, posem-los a punt de sal i pebre i afegim-hi un raget de vinagre balsàmic. Retirem-ho del foc tot mantenint-los dins de la paella. Emulsionem bé la vinagreta i afegim-hi les fulles, tot removent-les bé perquè es cobreixin de la vinagreta. Posem l’amanida als plats intentant donar-li volum. Escampem els bolets pels voltants i per sobre de l’amanida procurant que no quedi aixafada i servim al moment perquè el comensal noti el contrast de temperatures de l’amanida freda i els bolets calents.