#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / cullera / tardor / hivern /

BROU BARREJAT

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 1 carcassa de pollastre

 1 pastanaga

 1 porro

 1 branca d’api

 1 ceba

 1 nap petit

 1 patata

 1 tall de cansalada viada

 1 l d’aigua

 1 rajolí d’oli d’oliva

 1 polsim de sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

En una olla posem aigua al foc i hi afegim les carcasses de pollastre. Quan arrenqui el bull escumem per tal de treure’n les impureses. A continuació, afegim les pastanagues, el porro, l’api, la ceba, el nap i les patates. Ho deixem bullir a foc mitjà, al voltant d’una hora. Per servir, colem el brou, recuperem les verdures i les tallem a dauets. En una paella saltegem dauets de cansalada viada salpebrada. Quan estigui daurada, la retirem, traiem l’excés d’oli i la incorporem al bol amb les verdures tallades a dauets. Servim el brou calent amb les verdures del bullit i la cansalada al gust.

 

ET RECOMANEM

Aquesta sopa està pensada per utilitzar tot el bullit del caldo aprofitable, i té el seu origen en l’escudella barrejada. Una versió més econòmica que s’ajusta a les necessitats dels àpats del dia a dia. A l’afegir-li la cansalada saltejada aportem proteïna, convertint-lo en un plat complet. També es pot batre la verdura amb el brou convertint-la en una crema. La mateixa recepta la podeu fer en olla exprés i reduireu considerablement el temps de cocció.