Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

CALAMARS AMB CEBA I ARRÒS BLANC

CALAMARS AMB CEBA I ARRÒS BLANC

Una recepta de:

Sílvia Soto del blog Cuinetes

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

60 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Netegem els calamars. Els salem i els tallem a anelles.  Sofregim en una cassola amb la meitat de l’oli els calamars. Un cop rossos, els reservem. No patiu si veieu que deixen anar molta aigua. Tingueu paciència i veureu que es va evaporant. I acabaran rossos i no bullits.  Pelem i tallem en juliana (tires fines) les cebes. Laminem els alls. Afegim una mica més d’oli a la cassola i sofregim les cebes a foc mitjà.  Quan siguin gairebé rosses hi incorporem els alls laminats. Un cop daurats escorrem d’oli.  Paciència, la ceba necessita temps si la volem ben confitada i melosa.  Afegim a la cassola el manat d’herbes i de nou els calamars. Hi aboquem el vi blanc i el deixem reduir.  Ho mullem amb el brou de peix (o aigua) i ho tastem de sal.  Ho deixem coure de 30 a 35 minuts i ja ho podem servir. Per acompanyar els calamars amb ceba, bullim arròs blanc que ens contribuirà a fer un plat ben equilibrat.

NECESSITAREM:

  • 200 g de calamars
  • 150 g de ceba
  • 70 ml de brou de peix (o aigua)
  • 40 ml d’oli d’oliva
  • 1 gra d’all
  • 25 ml de vi blanc
  • 1 manat d’herbes aromàtiques
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de pebre

Per fer l’arròs blanc d’acompanyament

  • 80 g d’arròs llarg
  • 1 l d’aigua
  • 1 polsim de sal

ET RECOMANEM

Aquesta recepta és de les que millora si la preparem d’un dia per l’altre. L’arròs blanc ens acompanya molt bé amb la salsa dels calamars. Un bon pa també serà un gran aliat. Si us queda salsa la podeu aprofitar per acompanyar un plat de pasta per exemple.