Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

CALAMARS ENCEBATS AMB TOMÀQUETS SECS

CALAMARS ENCEBATS AMB TOMÀQUETS SECS

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Molt fàcil

30 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Remullem els tomàquets secs durant 15 minuts en aigua calenta. Tallem la ceba a la juliana (a tires fines) i la fregim amb 3 cullerades d’oli en una cassola a foc fluix fins que es caramel·litzi (color daurat que prové de la transformació del sucre propi de la ceba en caramel). S’ha de reduir més o menys a la meitat. La reservem. Netegem el calamar i el tallem a la juliana molt fi. Escorrem els tomàquets i els tallem a la juliana. Saltem les tires de calamar amb un raig d’oli sobre foc fort durant un minut, hi afegim els tomàquets i la ceba, ho remenem un parell de vegades i hi afegim l’alfàbrega picada, el vinagre i la sal.

NECESSITAREM:

  • 3 meitats de tomàquets secs
  • 150 g de ceba
  • Oli d’oliva
  • 150 g de calamar
  • 3 fulles d’alfàbrega fresca (opcional)
  • 1 culleradeta de vinagre balsàmic
  • Sal

ET RECOMANEM

Si tenim molta quantitat de ceba podem fer-la caramel·litzada i congelar-la en pots de iogurt per utilitzar-la més endavant.