Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

CAVIAR D'ALBERGÍNIA

CAVIAR D'ALBERGÍNIA

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

35 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Remullem els tomàquets 20 minuts en aigua calenta i els tallem a trossets petits. Tallem l’albergínia longitudinalment per la meitat i hi fem incisions creuades a la “carn” sense tallar la pell. Tallem els alls per la meitat i en posem 2 trossos en cada meitat d’albergínia. Les pintem amb oli d’oliva i les cuinem al forn a 200 °C fins que estiguin rosses i tendres, uns 20 minuts. Piquem les albergínies amb pell i els alls, amb un ganivet, a trossets petits. Piquem també el filet d’anxova i les tàperes. Barregem amb l’albergínia, el tomàquet, la ceba i el julivert. Ho amanim amb sal, oli d’oliva i vinagre.

NECESSITAREM:

  • 2 meitats de tomàquet sec
  • 1 albergínia
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva verge extra
  • 0'25 ceba vermella picada molt fina
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 0'5 filet d’anxova
  • 0'5 culleradeta de tàperes
  • 2 culleradetes de vinagre de xerès

ET RECOMANEM

Podem menjar el “caviar” d’albergínia com una guarnició d’un peix o amb torrades o formatge. Si no tenim vinagre de xerès, podem utilitzar-ne qualsevol altre.