#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

postres / dolç / tardor / tardornova /

COCA DE POMES AL MOSCATELL I «CRUMBLE» DE CASTANYES

Laura Almendros de Coure Coulants- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 2 pomes

 1 rajolí de moscatell

 2 cullerades soperes d'aigua

 2 cullerades soperes de sucre

 1 canonet canyella

 60 g sucre morè

 60 g mantega

 1 ous

 75 g farina

 1 cullerada petita de llevat químic

 

Per fer el "crumble" de castanya

 

 40 g castanyes cuites

 40 g farina

 40 g sucre moré

 1 culleradetes canyella en pols

 25 g mantega

 


COM HO FEM?

 

Pelem les pomes i les tallem a dauets. Posem-les dins una cassola a foc fort, amb el canonet de canyella i afegim per sobre el sucre i l’aigua. Quan arrenqui el bull, afegim-hi el rajolinet de moscatell, baixem el foc i deixem coure 10-15 minuts fins que s’evapori el líquid. Preescalfem el forn de dalt i baix a 180ºC. Amb les varetes elèctriques batem la mantega i el sucre fins a obtenir una barreja de color clar. Afegim-hi els ous de forma gradual. Parem la batedora i tamisem la farina dins, afegim el llevat i remenem fins a obtenir una barreja homogènia. Afegim els daus de poma i aboquem la massa sobre un motlle per anar al forn prèviament pinzellat amb mantega. Per fer el «crumble«, pelem i esmicolem les castanyes cuites i les barregem amb la resta d’ingredients fins que adquireixin una textura sorrosa. Distribuïm la cobertura per sobre la massa i ho coem al forn uns 20-25 minuts fins que quedi rosset i que al punxar un escuradents la massa estigui cuita.

 

ET RECOMANEM

Aquesta recepta és perfecta per reaprofitar pomes d’aquelles que ja no ve de gust menjar-se perquè s’estan arrugant una mica. I també ideal per gastar les castanyes o d’altres fruites seques que ens puguin haver quedat d’algun àpat i què no sabem què fer-ne.