Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

COMPOTA DE NADAL

COMPOTA DE NADAL

Una recepta de:

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

30 minuts

Racions:

2

COM HO FEM?

Pelem la poma i la pera, i es trossegen. Ho posem en un cassó juntament amb el sucre, les orellanes, les prunes i les panses. Ho cobrim amb l'aigua, i hi afegim les espècies (canyella, cardamom i anís estrellat) i les peles de mandarina i llimona. Ho deixem coure suaument durant uns 20 o 30 minuts, o fins que la fruita estigui ben tova i caramel·litzada.

NECESSITAREM:

  • 1 poma
  • 1 pera
  • 4 prunes seques
  • 4 orellanes d'albercoc
  • 10 panses
  • 30 g de sucre
  • 90 ml d'aigua
  • 0'5 branca de canyella
  • 1 cardamom
  • 1 anís estrellat
  • Pell de llimona
  • Pell de mandarina

ET RECOMANEM

Les compotes són ideals per aprofitar qualsevol resta de fruita que tinguem per casa, aquesta l'hem feta amb fruites típicament d'hivern, però per què no fer-la amb préssecs a l'estiu? Per tal de no trobar-nos trossos de les espècies al menjar-nos la compota, un bon truc és lligar-les dintre d'una gasa mentre es cou. Així ens deixaran el seu inconfusible aroma, però no ens molestaran a l'hora de consumir-la. Aquest postre és tan bo fred com calent. Si us el mengeu calent us aconsellem provar-lo amb una bola de gelat de vainilla, en canvi fred és ideal per acompanyar un iogurt. Afegiu més o menys aigua segons la quantitat d'almívar que volgueu obtenir. També podeu variar les espècies al vostre gust, per exemple hi podríeu afegir una beina de vainilla.