Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

CROQUETES DE BACALLÀ AMB ROMESCO

CROQUETES DE BACALLÀ AMB ROMESCO

Una recepta de:

Ada Parellada - Semproniana

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

50 minuts

Racions:

2

COM HO FEM?

S’esqueixa el bacallà, prèviament dessalat. Es barreja amb la molla de pa i els ous fins que es formi una massa homogènia. Es sala. A continuació es fan les croquetes usant una cullera de fusta. S’arrebossen en farina, es fregeixen per tandes, en oli calent, fins que es dauren.

NECESSITAREM:

  • 300 g de bacallà dessalat
  • 150 g de molla de pa xopa de llet
  • 2 ous batuts
  • Julivert
  • Alls tendres
  • 50 g de farina
  • 0'5 litre d’oli
  • Sal

Per a la salsa romesco

  • 20 avellanes
  • 2 tomàquets escalivats
  • 3 grans d’all escalivat
  • 1 branquilló de julivert fregit
  • 1 nyora bullida
  • 1 llesca de pa fregit
  • 300 ml d’oli verge d’arbequina
  • 2 cullerades de postres de vinagre
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant

ET RECOMANEM

Per fer el romesco triturem els tomàquets i l’all escalivats, una vintena d’avellanes, la polpa de la nyora remullada, el julivert i el pa fregits, amb una mica de pebre vermell picant, vinagre i oli.