Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

CROQUETES DE POLLASTRE A L’AST I CURRI

CROQUETES DE POLLASTRE A L’AST I CURRI

Una recepta de:

Manel Guirado

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Mitjana

90 minuts

Racions:

2

COM HO FEM?

Elaborem un sofregit en una cassola amb la mantega, l’oli d’oliva i la ceba ben picada. Fem coure la mantega lentament, per a què sui i es vagi coent sense agafar gaire color. Piquem el pollastre amb la picadora o bé amb el ganivet ben finament. Quan el sofregit sigui ben fet, afegim la farina. Deixem que es torri a foc suau uns 3 minuts. Afegim-hi el pollastre i el curri al gust. Donem-li 4 voltes i comencem a afegir-hi la llet a poc a poc tot remenant perquè la farina la vagi bevent i formant una massa densa. Un cop incorporada tota la llet, posem la massa a punt de sal, pebre i nou moscada i seguim treballant-la a foc suau fins que sigui ben espessa i quasi se separi de les parets de la cassola. Aboquem la massa a una safata i l'estenem bé. Tapem-la amb paper film i deixem-la reposar d’un dia per l’altre a la nevera perquè agafi cos. En el moment de fer les croquetes preparem tres recipients diferents. En el primer hi posem la farina, en el segon l’ou batut i en el tercer el pa ratllat. Fem boles de massa amb l’ajut d’una cullera. Passem cada porció per farina, donem-li forma de croquetes, banyem-la amb ou i després arrebossem-la amb el pa ratllat. Fregim les croquetes en abundant oli ben calent i escorrent-les en paper de cuina abans de servir.

NECESSITAREM:

  • 200 g de pollastre a l’ast (sense pell ni ossos)
  • 200 g de ceba picada
  • 2 cullerades de curri en pols
  • 60 g de farina
  • 0'25 l de llet
  • 40 g de mantega
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada

Per a l'arrebossat

  • Farina
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • Oli

ET RECOMANEM

També podem guardar les croquetes en safates per a congelar-les i fregir-les quan sigui necessari.