#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tardor / hivern / nadal /

CUIXA DE POLLASTRE A LA CATALANA

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 100 g de ceba

 1 cuixa de pollastre sense os

 Oli d'oliva

 50 ml de vi ranci

 15 g de panses

 20 g de prunes seques

 50 g de tomàquet triturat

 0.5 cullerada de pinyons

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Tallem la ceba a la juliana (a tires fines). Salem el pollastre i l’enrossim per totes dues bandes en una cassola amb oli. El tallem a trossos i el reservem. Afegim un raig d’aigua a la cassola i remenem el fons i reservem el líquid. Escalfem una mica més d’oli a la mateixa cassola, hi afegim la ceba i ho sofregim a foc mitjà, remenant fins que es caramel·litzi. Hi afegim el vi ranci, les panses i les prunes tallades a trossos, i deixem que el líquid es redueixi a la meitat. Hi afegim el tomàquet natural, el pollastre i el líquid reservat de la cocció del pollastre. Continuem cuinant-ho a foc suau, fins que s’espesseixi. Corregim la saó amb sal i pebre. Saltem els pinyons en oli d’oliva fins que estiguin rossos. Servim el guisat amb els pinyons per sobre.

 

ET RECOMANEM

Podem acompanyar aquest plat amb tascons de patates i espècies.