#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / anual /

ESPAGUETIS AMB CARBONARA I PÈSOLS

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 400 g d'espaguetis

 100 g de pèsols

 100 g de bacó

 150 ml de nata de muntar

 Sal

 Pebre

 1 ou

 80 g de formatge curat ratllat

 

 


COM HO FEM?

 

Escalfem aigua amb sal en una olla gran. Per a la carbonara, tallem el bacó a trossos petits i el cuinem en una paella o cassola gran, fins que quedi daurat i una mica cruixent. Llavors hi afegim 100 ml de nata, sal i pebre. Ho fem bullir uns minuts i tanquem el foc. Quan comenci a bullir l’aigua de l’olla, hi afegim els espaguetis i els cuinem seguint les indicacions del paquet. Quan estiguin gairebé a punt, hi afegim els pèsols, els cuinem 2 minuts, els colem i ho aboquem tot a la salsa. Batem l’ou amb la resta de la nata i l’afegim a la pasta, remenant bé per que l’ou es cuini de manera homogènia amb la calor de la pasta. Hi afegim el formatge ratllat i una mica de pebre, ho remenem i ho servim de seguida.

 

ET RECOMANEM

Si fem servir pèsols congelats, és convenient descongelar-los abans de ficar-los a l’aigua, per complir amb els temps recomanats a la recepta. El formatge pot ser de cabra, ovella o vaca, tot i que el que es fa servir normalment per a aquest plat és el parmesà o el seu parent més econòmic, grana padano.