#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / primer / anual /

GRATINAT DE PATATES I PERNIL DOLÇ

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 gra d’all

 0.5 culleradeta de julivert

 0.25 culleradeta de farigola

 0.25 culleradeta de romaní

 25 ml d’oli d’oliva

 Sal

 Pebre

 150 g de patates

 40 g de pernil dolç

 25 g de formatge ratllat (curat o semi de cabra; ovella o vaca)

 

 


COM HO FEM?

 

Triturem l’all amb les herbes, l’oli d’oliva, la sal i el pebre. Pelem les patates i les tallem a làmines fines. Untem una safata de forn amb oli, disposem un parell de capes de làmines de patates, les pintem amb l’oli d’herbes i all i posem al damunt una capa de pernil. Repetim l’operació i acabem amb una capa de patates pintades amb oli. Cobrim la safata amb alumini i ho posem al forn a 180 °C durant 1 hora. Retirem l’alumini i ho empolvorem amb formatge ratllat. Ho gratinem al forn.

 

ET RECOMANEM

Pot servir com a primer plat tot sol, com a principal acompanyat de verdures bullides o com a guarnició per a carns i aus. Si tenim bosses obertes de formatge ratllat, les podem aprofitar per a aquest plat. Si en fem una ració individual, podem posar-la en una terrina de fang, com de crema catalana. Si en fem una safata grossa, deixem refredar el gratinat abans de tallar-lo.