#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / vegetal / anual /

GUISAT DE LLENTIES

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 50 g de llenties

 1 trosset d’alga kombu (opcional)

 50 g de ceba

 Oli d’oliva

 0.5 gra d’all

 20 g de restes d’embotit (fuet; llonganissa; xoriço)

 0.25 cullerada de pebre vermell

 30 g de pastanaga pelada i ratllada

 20 g d’api tallat a daus petits

 0.25 fulla de llorer

 50 g de tomàquet fregit

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Cuinem les llenties amb molta aigua i l’alga kombu a foc no gaire fort. Quan comenci a bullir, abaixem el foc al mínim i continuem la cocció fins que estiguin tendres, uns 40-50 minuts. Tallem la ceba a daus i la fregim amb un raig d’oli fins que caramel·litzi. Quan agafi color daurat, hi afegim els alls i les restes d’embotit picades, juntament amb el pebre vermell. Ho coem uns minuts remenant i hi afegim les verdures i el llorer. Ho sofregim uns minuts i després hi afegim el tomàquet i les llenties. Ho salpebrem. Continuem la cocció 15 minuts, per acabar d’integrar tots els gustos.

 

ET RECOMANEM

També el podem fer amb llenties cuites. Aquest guisat estarà més bo l’endemà. Si posem les llenties en remull, triguen menys estona a coure’s i conserven més bé la forma. L’alga kombu ajuda a estovar els grans i aporta minerals a la preparació.