#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tàper / anual /

HAMBURGUESA AMB TOMÀQUET A LA PLANXA AMB ALL I JULIVERT

Marga Pradas - L'Hora del Tàper- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 100 g de carn picada de vedella

 1 tomàquet

 2 dents d'all

 Sal

 Pebre

 Julivert

 Oli

 

 


COM HO FEM?

 

Barregem la carn picada amb una mica de sal, pebre, all i julivert. Fem una bola i l’aixafem amb la mà o amb l’ajuda d’algun estri que doni la forma típica d’hamburguesa ovalada o rodona d’aproximadament un centímetre de gruix. Tallem el tomàquet en rodanxes d’un centímetre. En una paella a foc fort, posem un fil d’oli. Quan estigui molt calent hi posem l’hamburguesa i les rodanxes de tomàquet. Quan estigui ben marcada girem l’hamburguesa i el tomàquet. Deixem coure un minut i baixem el foc perquè es cogui per dins. Servim amb una mica d’all trinxat amb julivert i oli i unes escates de sal per sobre del tomàquet.

 

ET RECOMANEM

Si comprem carn picada de més, podem preparar hamburgueses per congelar i disposar en qualsevol moment. A més, les podem condimentar al nostre gust, les herbes aromàtiques ens ajudaran. Els tomàquets una mica tocats també són perfectes per a fer a la planxa, només cal que traiem la part lletja.