#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

segon / tàper / anual /

HAMBURGUESA DE FESOLS I TOMÀQUETS SECS

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 100 g de fesols

 1 tomàquet sec en oli d'oliva

 3 nous

 3 avellanes

 0.25 ceba petita

 0.25 all

 1 cullerada de pa ratllat

 Sal

 Pebre

 

 


COM HO FEM?

 

Comencem triturant amb la batedora elèctrica els fruits secs, l’all i la ceba. Quan estigui ben fi, hi posem els fesols i ho triturem una mica més. Vigilarem la textura, que quedi una mica gruixuda, fins i tot amb algun fesol sencer. Tallem els tomàquets secs a bocins petits amb un ganivet, i els afegim a la barreja. Afegim també el pa ratllat, i salpebrem. Ho barregem amb una cullera, fins a obtenir una massa espessa que permeti donar-li forma a l’hamburguesa. Fem una bola amb la massa, i l’aplanem fins a tenir la forma desitjada. Ho deixarem reposar al frigorífic durant un mínim d’una hora, perquè agafi consistència. Courem les hamburgueses fregint-les en una paella amb una mica d’oli, fins que estiguin daurades per les dues bandes.

 

ET RECOMANEM

És una recepta vegana, rica en proteïnes vegetals. Si no ens hem acabat un pot de llegums, o n’hem bullit més del compte, podem aprofitar-los per a fer aquesta hamburguesa. Podem fer-les el dia abans i guardar-les a la nevera després de donar-los forma, o congelar-les. Acompanyada d’una bona amanida és ideal per a un dinar de tupper, ja que resulta un menjar nutritivament ben complet.