#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

entrant / acompanyament / Nadal / anual / hivern

MANTEGUES AROMATITZADES

Manel Guirado- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 500 ml de nata (mínim 35% matèria greixosa)

 1 cullerada de curri

 4 filets d’anxova

 6 brins de porradell (o unes fulles de julivert)

 Sal

 

 


COM HO FEM?

 

Per fer 200 g de mantega, primer posem la nata aprofitada a la nevera dins d’un bol durant una estona, per què sigui ben freda. Comencem-la a batre amb varetes o un batedor elèctric par a muntar-la. Quan sigui muntada seguim batent, no parem. Veurem que es comença a tallar i el greix es dissociarà del xerigot. Colem el resultat i recuperem la mantega, tot assecant-la bé amb paper de cuina o un drap net. Dividim el resultat en 3 parts iguals. Per a la mantega de curri: afegim-hi el curri i un polsim de sal a la mantega i barregem-ho bé amb una cullera. Per a la mantega de porradell: piquem el porradell ben fi i afegim-lo a la mantega amb un polsim de sal. Barregem-ho bé. Per a la mantega d’anxoves: escorrem els filets i els piquem finament. Barregem-los amb la mantega sense afegir-hi sal. Assequem cadascuna de les mantegues i emboliquem cada peça amb paper film tot fent-ne una botifarra. Deixem-les reposar a la nevera.

 

ET RECOMANEM

Per servir les mantegues, podem fer-ho amb torrades de pa, també les podem utilitzar per a completar plats: una carn a la planxa, un guisat de peix, unes verdures al vapor…