#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / anual /

«MOUSSAKA»

Gonzalo Martínez - Espai Boisà


NECESSITAREM




 1 albergínia

 Oli d’oliva

 80 g de ceba

 1 gra d’all

 0.25 got de vi blanc

 80 g de carn picada de vedella o xai

 80 g de tomàquet fregit

 Un pessic de canyella

 8 fulles de julivert picades

 4 fulles de menta picades

 Sal

 Pebre

 

Per fer la beixamel:

 

 50 ml de llet

 10 g de farina

 10 g de mantega

 30 g de formatge “feta” o qualsevol formatge curat

 1 rovell d’ou

 


COM HO FEM?

 

Tallem l’albergínia a rodanxes de mig cm i les enrossim per tots dos costats a la paella amb oli d’oliva. Les reservem. Fregim la ceba en oli d’oliva fins que es caramel·litzi, hi afegim l’all picat i ho fregim uns minuts més. Hi afegim el vi i deixem que s’evapori. Barregem la carn i el tomàquet en un bol remenant bé, i ho afegim al sofregit. Ho cuinem remenant fins que quedi homogeni. Ho deixem coure a foc fluix uns 30-40 minuts. Ho condimentem amb la canyella, el julivert, la menta, sal i pebre. Escalfem la llet. Cuinem la farina amb la mantega uns 3-4 minuts remenant, hi afegim la llet calenta i ho batem. Hi afegim el formatge i ho remenem fins que es dissolgui. Finalment hi afegim el rovell d’ou i ho barregem bé. Posem capes d’albergínia i les intercalem amb carn i a sobre la beixamel. Ho gratinem.

 

ET RECOMANEM

Barregem la carn picada amb el tomàquet per evitar que es facin grumolls. La clara que sobra de fer la beixamel, la podem utilitzar per preparar una mousse de plàtan.