Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

"MOUSSAKA" DE BOLETS I PERNIL

"MOUSSAKA" DE BOLETS I PERNIL

Una recepta de:

Gonzalo Martínez - Espai Boisà

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

45 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Tallem l’albergínia a rodanxes de mig centímetre i la cuinem a la planxa per tots dos costats amb una mica d’oli. La reservem. Trossegem els bolets, els daurem en oli molt calent i els reservem. Tallem la ceba tendra a daus i la cuinem amb un raig d’oli fins que estigui transparent, hi afegim els alls laminats i el tomàquet, ho cuinem uns minuts i hi afegim els bolets i el pernil picat. Ho condimentem amb sal, pebre, julivert picat, menta i farigola. Escalfem la llet amb la pols de ceps. Cuinem la mantega amb la farina fins que es comenci a daurar, hi afegim la llet calenta barrejant enèrgicament, i després el formatge ratllat. Lliguem el farciment amb una mica de beixamel i muntem capes intercalant-les amb les rodanxes d’albergínia, i acabem amb una capa de beixamel i ho gratinem. Ho servim amb les avellanes picades per damunt.

NECESSITAREM:

  • 1 albergínia
  • Oli d’oliva
  • 0'5 ceba tendra
  • 1 gra d’all
  • 50 g de bolets silvestres o xampinyons
  • 1 tomàquet ratllat
  • 45 g de pernil serrà tallat molt prim
  • Sal
  • Pebre
  • 8 fulles de julivert
  • 4 fulles de menta
  • 0'5 branqueta de farigola
  • 5 avellanes

Per fer la beixamel de bolets i formatge:

  • 8 g de mantega
  • 8 g de farina
  • 50 ml de llet
  • Formatge curat ratllat
  • Pols de ceps (opcional)

ET RECOMANEM

Per evitar que els bolets deixin anar l’aigua, és convenient posar en cada tanda només la quantitat necessària per cobrir el fons de la paella, i fer-ho a foc fort. És recomanable netejar els bolets amb un drap o pinzell, sense aigua.