#RESIDUZERO

"Contra el malbaratament
alimentari"

primer / sopa / Nadal / tardor / hivern

PATATES A LA BASCA

Sílvia Soto del blog Cuinetes- Visitar enllaç


NECESSITAREM




 2 patates petites

 1 gra d’all

 1 ceba tendra

 1 culleradeta de farina

 1 manat de julivert fresc

 300 ml de fumet

 1 raig d’oli

 1 polsim de sal

 

Per fer el Fumet de peix

 

 300 g restes de peix blanc (cap; espina; retalls…)

 1 porro

 1 branca d’api

 1 ceba

 1 pastanaga

 1 grapat de branques de julivert

 1 polsim de sal

 


COM HO FEM?

 

En una cassola posem un raig d’oli i daurem l’all tallat a làmines i la ceba picada. Un cop daurat ho apartem del foc i hi incorporem una culleradeta de farina, tot remenant per tal d’integrar-la bé al sofregit. A continuació afegim la meitat del julivert picat remenant bé. Pelem les patates i les tallem a rodanxes d’uns 8 mm. Les posem cobrint el fons de la cassola, les salem i afegim el fumet (que podem fer bullint restes de peix amb una bresa de verdures i sal) fins a cobrir-les. Tornem la cassola al foc i les deixem coure uns 15 minuts a foc suau. Afegim la resta de julivert picat al damunt i barregem amb delicadesa. Comprovem la cocció de les patates i el punt de sal. Servim calent.

 

ET RECOMANEM

Aquesta recepta inspirada en el lluç a la basca ens permet aprofitar directament la salsa d’aquesta, si l’hem cuinat per festes, i reaprofitar-la fent aquestes patates. O, partint de la mateixa recepta, fent-la de bon principi tal com us l’expliquem. Quan comprem peix demanem sempre les espines, caps i retalls d’aquests per tal d’elaborar un bon fumet a casa que ens servirà de base per molts plats com sopes, arrossos o estofats com aquest.