Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

PATATES A LA BASCA

PATATES A LA BASCA

Una recepta de:

Sílvia Soto del blog Cuinetes

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Fàcil

25 minuts

Racions:

4

COM HO FEM?

En una cassola posem un raig d'oli i daurem l'all tallat a làmines i la ceba picada. Un cop daurat ho apartem del foc i hi incorporem una culleradeta de farina, tot remenant per tal de integrar-la bé al sofregit. A continuació afegim la meitat del julivert picat remenant bé. Pelem les patates i les tallem a rodanxes d'uns 8 mm. Les posem cobrint el fons de la cassola, les salem i afegim el fumet (que podem fer bullint restes de peix amb una bresa de verdures i sal) fins a cobrir-les. Tornem la cassola al foc i les deixem coure uns 15 minuts a foc suau. Afegim la resta de julivert picat al damunt i barregem amb delicadesa. Comprovem la cocció de les patates i el punt de sal. Servim calent.

NECESSITAREM:

  • 2 patates petites
  • 1 gra d’all
  • 1 ceba tendra
  • 1 culleradeta de farina
  • 1 manat de julivert fresc
  • 300 ml de fumet
  • 1 raig d’oli
  • 1 polsim de sal

Per fer el Fumet de peix

  • 300 g restes de peix blanc (cap; espina; retalls…)
  • 1 porro
  • 1 branca d’api
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 grapat de branques de julivert
  • 1 polsim de sal

ET RECOMANEM

Aquesta recepta inspirada en el lluç a la basca ens permet aprofitar directament la salsa d’aquesta, si l’hem cuinat per festes, i reaprofitar-la fent aquestes patates. O, partint de la mateixa recepta, fent-la de bon principi tal i com us l’expliquem. Quan comprem peix demanem sempre les espines, caps i retalls d’aquests per tal de elaborar un bon fumet a casa que ens servirà de base per molts plats com sopes, arrossos o estofats com aquest.