Aquesta web fa servir cookies. Seguir navegant per ella implica la seva acceptació

PORROS CONFITATS

PORROS CONFITATS

Una recepta de:

Sandra Marquié i Xavi Cuartero - Els Fogons de la Bordeta

Visitar enllaç

Dificultat i temps:

Molt fàcil

60 minuts

Racions:

1

COM HO FEM?

Tallem la punta als porros, i en treiem les capes externes. Tallem 4 trossos de cadascun dels porros, d'uns 5 cm, i descartem la part verda del final. Marquem els porros, per les dues bandes, en una paella amb una cullerada d'oli, fins que agafin un color torradet. Salem. Posem l'oli a escalfar en un cassó, amb el foc al mínim, i hi afegim els grans de pebre. Quan sigui calent hi incorporem els porros. L'oli ha d'estar calent però mai ha de bullir; els porros s'han de confitar, en cap cas fregir, durant 40 min fins que estiguin ben tendres. Retirem la cassola del foc i els deixem refredar dins del mateix oli. Quan siguin freds els guardem a la nevera. Els servim ben freds amb un polsim de sal en escates.

NECESSITAREM:

  • 1 porro
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 4 grans de pebre negre
  • sal

ET RECOMANEM

Els podem acompanyar d'olivada, polpa de tomàquet natural i orenga. Les parts verdes més tendres del porro, que hem descartat, les podem reutilitzar per substituir o afegir a la ceba d'un sofregit per qualsevol altra recepta.